kandelilový vosk Zobrazit větší

kandelilový vosk

Nový produkt

Používá se většinou ve směsích s jinými vosky, protože kandelilový vosk urychluje tvrdnutí bez zvýšení teploty

Čistý přírodní produkt.

Více informací

170,00 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Je získáván především z listů mladých keřů Europhorbia cerifera, které jsou původem ze severního Mexika a jihozápadu Spojených států amerických. Má žlutohnědou barvu, je tvrdý a křehký. Po roztavení má sladkou aromatickou vůni. Ve vodě je nerozpustný. Jedná se o čistě přírodní látku.

  • Vyniká rychlým tvrdnutím bez zvýšení teploty.
  • Snadno aplikovatelný.
  • Využitelný jako náhrada karnaubského a včelího vosku.
  • Leštící látka.
  • Výborné pojivo.

Používá se většinou ve směsích s jinými vosky, protože kandelilový vosk urychluje tvrdnutí bez zvýšení teploty. Leštitelné vosky slouží k voskování a leštění již voskovaných nebo lakovaných ploch nábytku, podlah, dveří apod. Kandelilový vosk je využíván také k výrobě laků i jako přísada do rostlinných olejů určených k ošetření namáhaných dřevěných povrchů (podlah, nábytku, dveří…).

V potravinářském průmyslu se kandelilový vosk používá jako přídatná látka (kód E902), a to především jako leštící látka. Kandelilový vosk sloužil také jako pojivo pro žvýkačky. V kosmetickém průmyslu se kandelilový vosk pro svou pevnost, lesk, protizánětlivý účinek a pro své emulgační, ochranné, regenerační a hydratační vlastnosti využívá v dekorativní kosmetice jako součást rtěnek, balzámů na rty, make-upů, očních stínů, tělových mlék, krémů, mýdel a vlasových přípravků.

Surovina je použita u těchto produktů:

Vegan impregnace

Recenze

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

kandelilový vosk

kandelilový vosk

Používá se většinou ve směsích s jinými vosky, protože kandelilový vosk urychluje tvrdnutí bez zvýšení teploty

Čistý přírodní produkt.