Karnaubský vosk Zobrazit větší

Karnaubský vosk

Nový produkt

Karnaubský vosk - nejtvrdší vosk.

Čistý přírodní produkt.

Více informací

160,00 Kč

Přidat na seznam přání

Více informací

Používá se pro dosažení lesklosti v mnoha různých podobách. Bývá v krémech na boty, v cukrovinkách a voscích na nábytek. Využívá se i ve farmacii. Občas bývá používán v kombinaci se včelím voskem. Mě se osvědčil jako surovina, díky které se mohou boty, ošetřené krémem s tímto voskem, krásně vyleštit. Slouží k vytvoření lesklého povrchu a zabraňuje ztrátám vody, vlhkosti – prodlužuje jejich trvanlivost.

Karnaubský vosk je vosk získávaný z listů brazilské palmy Copernicia prunifera. Název podle INCI je Copernicia Cerifera (carnauba) wax, v potravinářství se značí E 903.

Jeho hlavními složkami jsou estery mastných kyselin (80-85 %), mastné alkoholy (10-16 %), kyseliny (3-6 %) a uhlovodíky (1-3 %). Charakteristický je pro něj obsah glykolů (zhruba 20 %), hydroxylových mastných kyselin (okolo 6 %) a kyseliny skořicové (asi 10 %).

Surovina je použita u těchto produktů:

Recenze

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

Karnaubský vosk

Karnaubský vosk

Karnaubský vosk - nejtvrdší vosk.

Čistý přírodní produkt.