Ochrana osobních údajů v souladu s GDPR

Jaké údaje zpracováváme?

  • Zpracováváme Vaše jméno, příjmení, e-mail, mobilní telefon, adresu, který jste vyplnili při registraci.
  • Pokud při nákupu vyplňujete informace o firmě, zpracováváme také jméno firmy, IČ, adresu firmy.
  • Dále používáme cookies.

Proč tyto údaje zpracováváme?

  • E-mail slouží k Vaší identifikaci v systému a k přihlášení. Zpracováváme ho také proto, abychom Vám mohli posílat emaily, které souvisí s tím, že nakupujete přes náš eshop (informace o objednávce, pokyny k platbě, informace o stavu objednávky, zaslání dokladu, informační maily o nových produktech či slevách apod.)
  • Jméno příjmení slouží k tomu, abychom věděli, jak Vás máme oslovovat a komu objednané zboží konkretně odeslat, také pro potřeby faktury.
  • Informace, které vyplňujete při objednávce “na firmu” (jméno firmy, IČ, adresa) slouží pro potřeby faktury.
  • Adresa slouží k tomu, abychom věděli komu objednané zboží konkretně a na jaké místo určení odeslat, také pro potřeby zvoleného přepravce a pro potřeby faktury.
  • Mobilní telefon nám slouží k případnému řešení objednávek, reklamaci, odstoupení od kupní smlouvy, pro potřeby faktury apod.
  • Cookies slouží k nezbytnému provozu eshopu (přihlášení, vkládání produktů do košíku) a pro potřeby Google Analytics. Používání cookies můžete ve svém prohlížeči zakázat.

Na základě jakého právního titulu informace zpracováváme?

Na základě právních titulů:

  • Plnění smlouvy (pokud si od nás objednáte zboží)
  • Právní povinnost (pokud vyplníte informace o firmě pro potřeby faktury)
  • Oprávněný zájem (pokud si od nás objednáte zboží a my Vám poté zasíláme informace o nových produktech nebo akcích, cookies)
  • Souhlas se zpracováním osobních údajů (pokud se registrujete k odběru newsletterů, případně se u nás registrujete a ještě jste nenakoupili)

Jaké údaje mohou vidět ostatní uživatelé?

Ostatní uživatelé mohou vidět pouze Vaše jméno, a to pouze pokud napíšete komentář nebo dotaz k produktům. Jméno je nastaveno při registraci ve Vašem profilu.

Kdo má k Vašim osobním údajům přístup?

  • Tomáš Kabara (Správce údajů i zpracovatel, provozovatel portálu a internetového obchodu Festovni-veci.cz).
  • Nikdo jiný již k vaším údajům přístup nemá a nikdy nehodláme vaše údaje zveřejnit, s nezbytnou výjimkou přepravců, kterým sdělujeme jen nezbytné vámi uvedené údaje pro dokončení objednávky a následné expedici k vám.

Jak dlouho vaše osobní údaje zpracováváme?

  • Tak dlouho, jak dlouho chcete využívat server Festovni-veci.cz. Pokud již naše stránky využívat nechcete, můžete svůj souhlas se zpracováním osobních údajů odvolat.
  • Data potřebná pro fakturaci a daňový úřad zpracováváme po dobu, kterou nám ukládá zákon.

Jaká máte práva v souvislosti s ochranou Vašich osobních údajů?

  • Máte právo na opravu osobních údajů, které o Vás zpracováváme.
  • Máte právo na odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů, pokud jste tento souhlas udělili.
  • Máte právo být zapomenuti. Všechny Vaše osobní údaje musíme smazat.
  • Máte právo podat stížnost na Úřad pro ochranu osobních údajů.